Kerhon syntyhistoriasta, pressa Markun pakinoimana
Etusivu » Historia

Historia perustamisesta

Syksyllä -07 päätin ostaa Belgiasta Honda VTX 1800 -02 -customin ja palata pitkän ajan jälkeen takaisin moottoripyörien pariin, jotka olivat jääneet nuoruuden ajoilta pysyvästi mieleen. Muut harrastukset saivat tässä vaiheessa väistyä tämän uudelleen löytyneen rakkaan harrastuksen tieltä. Pyörä talvehti Belgiassa 07-08 välisen talven ja saapui alkukeväästä Suomeen. Liityimme paremman puoliskoni Mian kanssa saman tien Honda Riders of Finland –kerhoon (Hrof) ja VTX:llä näki samoin tein muutaman kuukauden Norjan maateitä, kun kiertelimme Norjaa ristiin rastiin.

VTX sai väistyä syrjään valkoisen Gold Wingin tieltä. Honda GL 1500 herätti ihastusta hienon matkustusmukavuutensa vuoksi. 2008 kesällä Norjan reissujen aikana nähtiin paljon samanlaisia pyöriä ja liittyminen myös Gold Wing –clubiin oli tästä luonnollinen jatkumo. 1500 Wingillä ajeltiin kesään 2009 asti, jolloin se sai siirtyä vaihtoon, ja tilalle tuli upouusi Gold Wing 1800 airbag/navi -versio. Tällä Wingillä ajeltiin ja kierreltiin Wingi-meetingejä ja tapahtumia kunnes Mia totesi kevättalvella 2010, että kyytiläisenä olo saa riittää ja hänkin haluaa opetella ajamaan moottoripyörällä. Tämän seurauksen pihalle ilmestyikin sitten Honda Deuville 650 -98, joka osoittautui liian korkeaksi, minkä takia ”Ville” sai välittömät lähtöpassit ja vaihtui tammikuussa 2011 Honda Shadow Spirit:iin.

Sen jälkeen alkoikin sitten Mian kanssa pyörille ja meille sopivan kerhon hakeminen, nykymaailmassahan se sitten oli myös koneella istumista ja netistä meille sopivan Custom-kerhon hakemista, vaikka kuuluimme jo kahteen muuhun kerhoon, myös Honda Riders of Finland kerhoon, joka on ns. sekakerho pyörämalleiltaan. Se ei täyttänyt toivettamme merkkiriippumattomasta customeille tarkoitetusta kerhosta, eikä sellaista löytynytkään Suomesta. Shadow-kerhoja löytyi kyllä lähes koko Euroopan alueelta, muttei Suomesta eikä Ranskasta. Kaikenlaisia merkkikerhoja, muttei yhtään Honda Shadowille sopivaa. Silloin tuli mieleen, että perustetaan oma custom-kerho. Tämä oli vain letkautus, mutta jäi kuitenkin mieleen muhimaan seurauksin, mitkä ovat nyt nähtävissä.

Talvella 2011 aloin ajaa asiaa, että Hrof:iin perustettaisiin ns. alajaosto custom-pyörille. Kannattajia ei löytynyt, mutten antanut periksi. Kovan, viikkoja kestäneen kädenväännön jälkeen se sitten lopulta lisättiin alajaoston nimellä, joka toimi Hrof:n alaisuudessa ja ns. custom-kannattajia alkoi kertyä pikku hiljaa suosion kasvaessa hitaasti mutta varmasti. Syksyllä 2011 oli custom-jaostolla 39 kpl custom-pyöriä, ja juttua riitti custom-pyörien omistajilla, ja into kasvoi entisestään.

Custom-jaosto ei kuitenkaan edennyt toivomallani tavalla, joten alkuperäinen ajatus omasta custom-kerhon perustamisesta alkoi uudelleen tulla mieleen. Kerhon peruskivenä olisi, että se ei olisi merkkisidonnainen kerho, koska kokemuksen perusteella se ei tulisi toimimaan haluamallani tavalla alajaostona, rajaten myös turhaan pois kerhoon sopivia henkilöitä heidän ajamansa pyörän merkin perusteella.

Kyseltyäni custom-pyörien omistajilta ralleissa, kadulla, maantiellä, missä nyt satuinkin heihin törmäämään, mielipiteitä, että mitäs jos tällainen kerho perustettaisiin? Vastaanotto idealle oli erittäin positiivinen.

Kesä 2011 kierreltiin vielä Gold Wing -meetingejä ympäri Eurooppaa. 12 000 km, yhteensä 5 kpl meetingejä eri maissa, hakemassa kokemuksia entisten lisäksi, oppia näiden hienosti, kansainvälisesti järjestettyjen meetingin järjestelyistä ja muista siihen liittyvistä asioista. Mia oli Spiritin kanssa mukana tällä reissulla, n. 4000 km, hakemassa lisää ajokokemusta, koska se oli jäänyt aiemmin vähille ensimmäisen huonon pyörävalinnan vuoksi. Nythän olikin alla uusi pyörä, Shadow Spirit 750, ja kokemusta alkoi tulla, koska pyörä oli nyt oikein mukava ajaa ja käsitellä.

Tuli syksy 2011 ja tietotaitoa eri asioista oli kertynyt aikalailla. Oli tullut aika tehdä custom-kerhoasialle jotain tosissaan. Niin menin sitten katselemaan custom-pyörää, joka on ollut koko ajan se, joka viehätti kuitenkin eniten. Olin aikaisemmin ihastellut Victory Vision -mallista custom-pyörää. Kiertelin niitä katselemassa parin viikon ajan, kunnes lopulta pyysin tarjouksen 1800 Gold Wingiin vaihdosta, ja kaupat syntyivät. Nyt oli sitten talossa kaksi custom-pyörää. Enää puuttui vain itse kerho. Meillä oli pyörinä Victory Vision (106) 2012 ja Honda Shadow Spirit (750) 2011. Aloin soittelemaan hyville ystävilleni, kovan luokan custom-miehille ja naisille. Kiinnostusta merkkiriippumattomaan ja muutenkin riippumattomaan custom-kerhoon oli sen verran paljon, että se johti siihen, että kerhon aloituskokous pidettiin 20.11.2011 meillä kotona Porkkalanniemessä.

Tämän tarinan alkuajoista on kertynyt ajokilometrejä n. 100 000 km ja 10:ssä eri Euroopan maassa on kierrelty.


Kerhon alulle laittajat:
Markku Houtsonen & Mia Alfström
Kirkkonumella 24.1.2012

 

Copyright 2013 Custom Rangers M.C.C.